Lokal mat och råvaror


Att äta är en minst lika viktig aktivitet som att röra på sig. Hos Fjällfrid sätter inte köket några begränsningar och nejden har en del fantastiska råvaror som öppnar nya möjligheter, som till exempel detta härliga renkött från Thomassons.

Lite längre ner hittar du även lokala restauranger i området.
 
 
 

 

 
Det är två familjer som driver mejeriet Fjällost i Bruksvallarna. Getterna och ett fåtal kor har de på sina fäbodar i närheten. Här görs vanlig chevré, vit- och grönmögelost, vit caprin, härjedalsost, völlerost, blandost från både ko och get och den klassiska opastöriserade getosten. Missa inte dessa delikatesser.

Ni hittar med lätthet till butiken som ligger alldeles intill vägen i Bruksvallarna, nästan mitt emot uppfarten mot Fjällfrid. Tel: 0684-20320

 
  Bruksvallarnas Rökeri etablerades 1984 av familjerna Per-Åke och Evert Näsvall i Bruksvallarna. År 1995 fick Bruksvallarnas Rökeri den prestigefyllda utmärkelsen “Årets Gnosjöare”.

Rökningen av produkterna sker enligt gamla traditioner och efter hemliga recept. Ugnarna eldas med alved och till rökningen används ljuvligt doftande enris. Produkterna köper du på ICA Stigmyhrs i Bruksvallarna 


Butiken i samiska huset erbjuder ett stort urval av delikatesser från fjällens skafferi. Rökt/torkat/färsktrenkött, renkorv, fjällfisk, skogsfågel, ripa, hjortron och getost.

Telefon: 0684-290 91

  Thomasson's butik Allt i Vilt hittar ni också nere i Funäsdalen med delikatesser från Samiska hushållet. Självfallet renköttet i alla dess former men även ripa går att köpa.

Vacker samisk hemslöjd hittar ni också hos Thomasson's 

Telefon: 0684 - 219 50


 
 
 Din lokala livsmedelsbutik i Bruksvallarna är ICA Stigmyhrs. Här finns ett stort utbud av daglivaror men även information kring bussar, vesselturer och spåravgifter osv.
 
 


Restauranger

Att äta middag uppe på Fjällbäckens restaurang är en upplevelse. Om vintern går ingen bilväg dit upp men vissa kvällar kan du ka    
   
Andra restauranger och fika i Bruksvallarna - Ramundberget  

 
 Restauranger i Funäsdalen