Världens längsta och bästa skidspårsystem

Oavsett om du är nybörjare eller tillhör världseliten är Bruksvallarna ett Mecka för längdskidåkare.

Klubbrabatt

Just nu erbjuder vi rabatter till skidklubbar som vi vill pröva på att bo hos oss under ett träningsläger. Hör av er på joakim@fjallfrid.se eller telefon 0768-099055 och beskriv era behov.

Många skidklubbar förlägger sin träning hos oss för att det är så praktiskt. Stugornas läge precis vid spåret och de stora vallabodarna med sex vallningsbänkar är kanske viktigaste anledningarna. 

Sen är stugorna bekväma och fräscha. Att koppla av i spabadet efter några hårda pass är också uppskattat. Är ni ett stort gäng kan vi husera 20 personer i samma stuga vilket är trevligt men även det lilla kompisgänget har vi ens stuga åt. Totalt har vi 38 bäddar så kapacitet finns det. 

Längdskidåkning
Bruksvallarna får år efter år högsta omdöme av skidklubbarna i Europa för sina förutsättningar till effektiv träning av längdskidåkning. Försäsongsträningen är särskilt populär pga den tidiga snötillgången.

 Spårkarta 
 
Nordic Ski Center består av 30 mil väl-preparerade spår i vacker fjällnatur och som naturligt centrum för detta står Bruksvallarna med sin långa tradition av längdskidåkning. 

Om du klickar på kartan här intill får du upp en större karta som inkluderar Ramundberget eller här för hela spårkartan över Funäsfjällen.

Spåren prepareras i princip varje dag för att hålla hög kvalitet. Du kan få aktuell spårstatus på en karta som uppdateras kontinuerligt.

För att ha råd att hålla en så hög kvalitet på spåren tar Nordi SKi Center ut en avgift för ett spårkort som är obligatoriskt
 Mikaelas ländgskidsskola 
 
Om du vill få lite bättre teknik och lättar orka runt spåret rekommenderar vi varmt vår tränare Mikaelas. Det är väl värt besväret för det går så mycket lättare med bra teknik.
              
Några klubbar, bland annat Dala Sports Academy, har valt att skriva avtal med oss vilket betyder att de har förtur på sina veckor och rabatt. Om ni är intresserade, hör av er till oss så tittar vi på era behov. 

Email:  info@fjallfrid.se       Telefon: 0768-099 055